Nijeveen HELPT Oekraïne

Nieuwsberichten

Hoe wil je helpen?

Nijeveen helpt Oekraïne

DOS’46, SVN’69, Skeelerclub, Dorpsvereniging en de Kerken in Nijeveen en omgeving hebben de handen ineen geslagen. In overleg met de Gemeente Meppel en andere instanties is een stuurgroep opgezet om vanuit Nijeveen hulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne te bieden.
We kunnen met elkaar wat doen – UPDATE!
Wat is er tot nu toe gebeurd met de ingezamelde spullen en jullie bijdragen? In het jeugdgebouw op Kolderveen staan de bedden klaar. Daar moet nog voor de veiligheid het een en ander gebeuren. Denk aan rookmelders en brandblussers. Ook zorgen we voor internet en wasmachine aansluiting. Voor nu is het wachten op de gemeente. Goed om te weten! Het liefst willen we dat de vluchtelingenstroom uit Oekraïne via de gemeente Meppel laten lopen. Maar komt de hulpvraag ineens uit een andere hoek zullen we niet aarzelen om te helpen. Ook voor de Oekraïense mensen die al in Nijeveen verblijven staan we klaar. Zo hebben we al mensen blij gemaakt met de kleding die is ingezameld. Dank voor al jullie support en bijdragen. We houden je op de hoogte.
INZAMELACTIE! ON THE HOLD
Let op! Voor nu stoppen we even met het inzamelen van kleding en spullen. Er is al heel veel binnengekomen. Heel hartelijk dank daarvoor! We wachten nu eerst af tot er vluchtelingen naar Nijeveen komen. Mocht het nodig zijn? Dan berichten we daar over. 
Vragen of zelf hulp nodig? 
Heb je vragen met betrekking de Oekraïense vluchtelingen, wil je op een andere manier iets betekenen of heb je hulp nodig? Laat het gerust weten!


Stuurgroep
De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende groepen uit ons dorp. Binnen de steungroep worden de taken zoveel mogelijk verdeeld naar kwaliteiten en mogelijkheden die we hebben. De steungroep bestaat uit:

 • Sijtze Faber, voorzitter
 • Fenneke Wiepkema, secretaris
 • Klaasjan Bijker, penningmeester en contact schaats- en skeelervereniging
 • Anneminke Drost, coördinatie spullen, contact scholen
 • Fenneke Knol, contact jeugdgebouw Kolderveen, coördinatie spullen, contact gastgezinnen
 • Henk van der Woude, adviseur en overleg gemeente
 • Nico Buiten, contact DOS’46, algemene ondersteuning
 • Christina van der Schaaf, contact Dorpsvereniging, algemene ondersteuning
 • Jaap van der Niet, contact SVN’69, overleg gemeente, algemene ondersteuning
 • René Kok, contact kerken, algemene ondersteuning
 • Anja Winters, PR en vormgeving

 

BANKREKENINGNUMMER: NL44RABO0197715818
Ten name van Stichting Nijeveen helpt Oekraïne

 

Laatste nieuws

Geduld is een schone zaak……..

Nu onze Oekraïense gasten al zo lang in ons midden zijn zou je verwachten dat alles wel vanzelf loopt. Maar niets is minder waar. Om een klein voorval te vermelden. In november werd via school aangegeven dat het jongere zusje van toen net 2 jaar eerder naar de...

Schoenendozen voor Oekraïne

Schoenendozen voor Oekraïne

Vandaag vertrekt er een vrachtwagen vol met gevulde schoenendozen naar Oekraïne. Geweldig hoeveel dozen deze reis kunnen maken. Nijeveners hebben ook dozen vol ingebracht. We bedanken alle gulle gevers hiervoor!

Ik wil graag helpen

5 + 11 =

Je kunt op verschillende manieren helpen. Laat ons in het bericht weten wat je voor de vluchtelingen uit Oekraïne kunt betekenen. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Bankrekeningnummer NL44RABO0197715818
t.n.v. Stichting Nijeveen helpt Oekraïne

Deze bedrijven en organisaties doen mee!